torsdag 8 september 2011

TIVOLIBESÖK



Jag återgår till sommaren och den dagen då vi firade Carls födelsedag. Han fyllde 9 år och ville fira detta med familjen och mormor, morfar och farmor på Tivoli i Köpenhamn.



Tivoli är ju väldigt vackert, där finns något för alla. Det är grönt där med många fina blomsterrabatter. Skönt att bara gå omkring och titta. Nu var det ju så att det var Carl som skulle firas. Mamma fick åka de hiskligaste karuseller med honom, så många som han fick åka på grund av längd och ålder. Tur att det finns begränsningar!



Han prövade allt han fick åka, en del åkattraktioner flera gånger. Berg och dalbana, loopen, radiobilar mm. Farmor och mormor tog det lite mer försiktigt, några karuseller åkte vi, men annars är det ju bra med någon som håller ordning på alla saker.




Här gick det lite lugnare


Flickorna gick gärna i de små affärerna också, det finns ju såå.. mycket att titta på. Här provar de några fina frisyrer!

Så fina vi är!
Carl hade beställt pizza till mat och det blev naturligtvis så. Vi hittade en italiensk restaurang med underbar god pizza! En fullträff!




Vi hade alla en jättefin dag! Farmor och jag ångrade lite att vi inte prövade berg och dalbanan, men det får vi väl göra nästa år istället!


Efter en bra dag var det hej då till Tivoli och att återvända hem till Skåne.

Ingrid: Jo, Lina går sedan 2 år och rider. Det finns en jättefin ridskola i Öknen där. Hon är en mycket duktig liten ryttarinna.









1 kommentar:

  1. Köpenhamns Tivoli är VERKLIGEN riktigt fint, just att det finns något för alla åldrar, vackra blomsterarrangemang, musik, restauranger av olika slag o s v. Här finns många nöjesparker, men de har inte lagt det där extra på att nå alla åldrar. Trist. Däremot slås jag alltid av hur dyrt det blir när en familj ska in på Tivoli. Det blir mycket pengar när man summerar ihop!
    Pizzorna ser verkligen goda ut, det är skillnad på pizza och pizza!
    Konstigt att tänka sig ridskolan i öknen :) . Häftigt!

    SvaraRadera