måndag 25 november 2013

ROLF

Det är vemodigt att titta tillbaka på mitt senaste blogginlägg. Jag blir påmind om sommaren och vår fina vecka vid stugan. Där håller Tor och Rolf på med att kitta och måla fönster. De gör stugan fin för att vi skall kunna tillsammans tillbringa många fina dagar där.

Idag finns inte Rolf med oss längre.
Rolf på balkongen
Den 30 oktober hittades han död i sin säng i Norge.  Det var Tor som fann honom, tillsammans med polisen. Han hade somnat in i sin säng, troligen hade han varit  död några i dagar. Rolf levde ensam i sitt föräldrahem i Norge.

Rolf har alltid funnits där, ofta i soffhörnet framför TV hos oss. Efter sin stroke för tre år sedan, förändrades hans liv en del. Han blev ännu mer isolerad, fick svårt att tala och miste sitt körkort. Han återfick aldrig arbetsförmågan. Några gånger om året kom han och besökte oss och stannade några veckor. Annars var han ganska isolerad och ensam.

Han var en snäll och stilla man. Tillbakadragen, lite speciell, lite egen..
Han hade familjen blåaste ögon, som förmedlade kärlek, inte främst med ord, utan med ett ansikte som verkligen kunde lysa upp, framförallt när barnen kom till honom.

I dag fattas Rolf oss!


På väg upp på fjället, till sin farfars tomt, en mödosam tur i aug. 2013
 
Sommaren 2012, vid Österlen, bröderna ville kivas med mig

1 kommentar:

  1. Fint skrivet och fina bilder! Märkligt hur snabbt allt kan förändras, viktigt att ta till vara på den tiden vi har!

    SvaraRadera