tisdag 25 december 2012

SÖDERKÖPINGE



Efter vårt besök på Ekenäs slott, som jag skrev om i mitt inlägg från den 10 oktober, var det dags att installera oss på Söderköpings Brunn.



År 1719 lät läkaren Magnus Gabriel von Block iordningställa S:a Ragnilds källa och bygga ett mindre Brunnshotell. År 1842 öppnar Johan Olov Lagberg Söderköpings Kurort. Som berömd brunnsort har Söderköping fortlevat intill våra dagar.
Idag är Brunnen en livaktig hotell och kursverksamhet.



Till kvälllen vankades det en underbar middag. Dessa träffar är alltid höjdpunkten då vi kan åtnjuta god mat och gott vin tillsammans. Denna gång var det även en del nya medlemmar med, vilket är är mycket glädjande och trevligt.


Lagrad osttarte toppad med creme fraice o löjrom


Rosmarinstekt hjortfilé med citrus o tranbärsmarmelad
serveras med brynta kantareller o rostad mandelpotatis

Creme Brulée med kardemumma o kanel serveras med
äppelkompott o äppelsorbet

Vi satt och småpratade tills långt ut på kvällen. Morgonen därpå var det dags för hemfärd men innan dess tog Tor och jag oss en promenad i omgivningarna. Söderköpinge verkar var en väldigt trevlig småstad, kanske mest besökt på sommaren.



Gamla byggnader på kullen



Sveriges äldsta camping Korskullen


2 kommentarer:

  1. Hej Astrid! Så kul att du har hunnit skriva här igen!! Jag är nyfiken på hur det går för tvillingföräldrarna? Och hur är det annars i Dalby?
    Söderköping är SÅ fint! Vad kul att ni hamnade där. Maten ser, som alltid på era träffar, HELT fantastisk ut! TUR att det är nyårsafton så jag vet att jag har något gott att se fram emot ikväll när jag sitter här och dreglar över dina bilder, ha ha.
    Vi har haft en bra, men intensiv jul, som vanligt. Som nyanställd börjar jag jobba igen redan den 2 jan. Så LOV vet jag inte om jag kan säga att vi haft, men dock ett rolig och bra julhelg.
    Kram och hälsningar även till Tor!
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen ut som en skön semester. Skönt att komma bort lite då och då, vackra miljöer men mycket historia och god mat, vad kan bli bättre.

    SvaraRadera