onsdag 2 januari 2013

ETT NYTT ÅR 2013


Gott Nytt År!

En god fortsättning på det nya året önskar jag alla mina läsare!

För egen del önskar jag att få vara tillsammans med barn och barnbarn så mycket det bara går. I år har jag alla barnbarnen inom räckhåll och det är bara underbart. Två nya barnbarn har kommit till världen Thea och Esther och det skall bli fint att få se hur de utvecklas. De växer och mår bra. Thea har lite kolik vilket stör nattsömnen för mammorna. Esther verkar vara lite lugnare och är den största av dem.
Jag önskar att  barnen och barnbarnen skall få vara friska och må bra. Detta hoppas jag att även Tor och jag skall göra.

Några nyårslöften har jag inte avgivit. Jag skall försöka att skriva lite oftare i min blog, än vad jag gjort på sistone. Om det blir en fortsättning på skrivkursen så skall jag gå den.
Kanske blir det också någon resa till Stockholm för att hälsa på Per.

Julen.
Inleddes med att min svåger Rolf och Per kom ner några dagar innan jul. Per åkte hem igår, arbetet med de små barnen kallade på honom. Rolf stannar tills i morgon.

Vårt julfirande började med att vi gick på Malmö Brandkårs Julgala. Det börjar bli tradition för vår del. Naturligtvis var det som vanligt mycket festligt med Marianne Mörck som konferencier och många underbara artister.








Fotona är tagna av Per och finns i hans blog
Resten av förberedelserna till julen gick åt till att baka, laga julgodis, grilljera skinka, koka sylta. Per stod för allt det söta. Han är specialist på citronkola, och knäck. Hans mandelmussler var heller inte att förakta. Han har skrivit om det i sin blog.



På julafton infinner sig barn och barnbarn. De har med sig mer godis, sillinläggningar, bröd, ost snaps och annan dricka. Vi hade redan tidigare delat upp sysslorna inför julen och det var jag tacksam för. Allt som allt blev vi 17 personer till bords och det blev mycket och god mat.
Tor hade arbetat in i det sista för att få färdigt vårt vardagsrum, så att alla skulle få plats.






Barnen började bli oroliga att inte tomten skulle hitta till oss, men till slut knackade han äntligen på dörren.
Eftersom vi var så många, så hade vi bestämt att inga julklappar till de vuxna och till barnfamiljerna hade de bara med två paket var med till barnen. Det var ett bra beslut tyckte jag, då pengarna ändå rusar iväg i jultider. Öppnandet av paketen gick lugnt tillväga. Jag har minne från tidigare jular, då det varit mycket mer stimmigt, papper har flugit omkring och otåligheten varit stor.
Lite tråkigt var det att inte de minsta kusinerna firade jul med oss, men det hade blivit för mycket stim för dem. Christina skulle också ha midnattsmässa i Fosie kyrka.

Juldagen
Om julafton varit full av liv och rörelse, så var juldagen precis tvärtom. Vi tog det lugnt, åt av julmaten som blev över. Per och jag tog en långpromenad med Bella. Naturligtvis tog vi med kameran och här är några bilder.




Mellandagarna
Tog vi det också lugnt. En tur in till Lund, för att byta en julklapp och gå på Café.
En dag åkte vi till Malmö och besökte Tutankhamunutställningen. Fler än vi tänkte likadant och där var mycket folk, men väl värt ett besök. Helt fantastisk och vi blev bra guidade genom autoguiden.
Jag tog ganska många foto där, det är svårt att välja ut. Visar några, men uppmanar er gå och se den om ni kan!




Nyårafton
Firade Tor, Rolf, Bella och jag hemma. Vi hade med Pers hjälp tillagat en god middag bestående av laxröra med lime, Biff Wellington och hjortronpannacotta. Vi satt länge och pratade och måltiden tog par timmar. Raketsmällandet tilltog och den som inte hade en trevlig nyårskväll var Bella. Hon vägrade att utföra sina behov när hon var ute. Stackaren som hölls sig enda från tidig eftermiddag till nästa dag. Ömsom skulle hon var modig och hålla koll på raketerna och ömsom blev det bara för mycket. Då hittade hon en plats bakom soffan.



Ingrid: Så glad jag blev när jag såg en kommentar från dig på mitt förra blogginlägg. Jag har saknat att du inte har skrivit på länge, hoppas att snart få se ett inlägg från dig! Förstår dock att du har mycket att stå i. Hoppas att ni alla mår bra och tack för det fina julbrevet!

Gott Nytt År!






2 kommentarer:

  1. God fortsättning på det nya året. Ja en hel del har hänt under det gamla året. Vi hann även med mycket under julen, tiden gick fort men trevligt var det.

    SvaraRadera
  2. Hej Astrid!
    Jag SÖRJER verkligen att jag inte hinner med att blogga. Saknar det jättemycket, men det är så mycket annat jag inte hinner med så bloggen är ofrivilligt nedprioriterad... :(
    Vilken härlig jul ni hade!!! Citronkola låter spännande. Det har jag varken gjort eller smakat. Vi gjorde en god laktritskola här i år som gjorde succé.
    Jag vill också hinna se Tutankhamonutställningen! Bra att du påminde mig. KANSKE KANSKE kan det funka i helgen....(optimistiskt tänkande).
    Vi hade också en rädd hund med där vi firade nyår. Den familjen brukar lämna hunden hos farmor som bor på landet där det är få smällare, men det gick inte i år.
    Förstår att du glädjer dig åt att ha alla barnbarn nära! Jag önskar också ett år med frid och hälsa!
    Kram till er båda!

    SvaraRadera