torsdag 24 mars 2011

DUBAI, BURJ KHALIFA



Burj Khalifa i kvällsljus


 Världens högsta torn Burg Khalifa, bör man åka upp i, " At the Top". Det tog mig ända till den sista dagen innan jag kom upp. Men det var en upplevelse, att på några sekunder komma upp de 124 våningarna. Man märkte knappt att hissen startade.




Fantastisk utsikt över Dubai
Utsikten över Dubai var fantastisk, man gick runt hela tornet och såg då naturligtvis ut överallt. Synd bara att det var lite disigt, men det var ändå en upplevelse.



utsikt över trafiken, lite rondeller

Här uppe blickar man också ut över av en del över det av det magnifika trafiknätet. Massor av rondeller och motvägar med sju filer. Det krävs mod för att ge sig ut i trafiken här.

När man väl är nere på jorden igen, är det skönt med en promenad längs vattnet och kaféerna. Kanske ta en god bit mat på någon av restaurangerna innan skymningen. Då börjar nämligen ett fantastiskt vattenspel. Det dansande vattnet, fontäner som dansar i takt med musiken, detta upprepar sig varje halvtimme. Ett skådespel som bara måste ses!
det dansande vattnet






1 kommentar:

  1. Vilket otroligt märkligt landskap där är! Jättehöga hus och så alldeles platt runt omkring. Hur kändes det i magen att åka 124 våningar så snabbt?

    SvaraRadera