måndag 28 mars 2011

DUBAI SOL OCH BAD


Vad som är allra bäst med Dubai är den sköna värmen, åtminstone då vi har vinter. Här finns alla möjligheter till sköna varma bad året om, både i havet, Persiska viken eller i något av alla de polområden som finns. I bostadsområdena finns det gott om poler till lägenheterna. Min dotter bor i ett område på ca 5 km i omkrets. Det är ett privat område och man passerar vakt för att komma in och då får man tala om vem man skall besöka. Till detta område finns dels en club med badområde, restaurang,  sportområde och i varje kvarter en pol. Det är bara att gå ner, med sin bok och lägga sig vid polen och blir det för varmt tar man ett dopp, det är 30 gr. i polen.


Hemmapolen
En fredag, som är helgdag i muslimska länder, hade vi förmånen att besöka en av de förnäma Beachclubs som finns, de hade lottat ut inträde för 50 personer den helgen, (det kostar ung 1000 kr).



Här fanns härliga bad, vattenrutschkanor och vattenfall att simma igenom. Det ligger ända nere vid Persiska viken, här är också en härlig sandstrand och salta bad. Denna dag blåste det tyvärr och var rödflaggat, så det fick vi respektera och hålla oss till bassängerna. Tråkigt nog respekterar inte alla det och denna fredag omkom 4 engelsmän.
På avstånd kan man se scheikens lilla fritidsbåt.
Det firades också bröllop, med dans, musik och fantastiska dukningar.





Vi nöjde oss med vad de kom och serverade av drycker, kaffe eller juice. När vi blev hungriga gick vi till restaurangen och åt. Det smakade också utmärkt.
Ja, vi hade en skön helgdag då vi badade och kopplade av och verkligen njöt av det varma vädret och badet.

Ingrid. Det finns mycket att upptäcka här och jag skall försöka ge några fler tips om vad man kan göra och se. Att åka upp i Kahlifa kändes inte i magen, man märkte knappt av det utom lite lock för öronen när vi åkte ner. Hoppas ni orkar att läsa mer.

2 kommentarer:

  1. O, så storslaget och fint allting verkar!!
    Bor alla "utländska" familjer i privata stängda områden? Är det farligt att bo utanför dessa?
    Vilken tur att ni fick inträde till den fina klubben!
    Jag orkar definitivt läsa mer :) . Det är jättespännande och intressant.

    SvaraRadera
  2. Wow! Det verkar helt underbart där!!!

    SvaraRadera