måndag 21 mars 2011

DUBAI SHOPPING


China Court
Att gå och shoppa i Dubai skall vara en upplevelse, som t.ex. i shoppingcentrumet Ibn Batuta. Det är ett av de jättestora affärscentrum som finns. Det är indelat i olika avdelningar från världens olika hörn t.ex. China Court, India Court,  Persien Court.

Persien Court


Kaffepause i Persien Court
Alla typer av affärer finns från H&M till de exklusivaste boutiquer, leksaksaffärer eller teknik, allt finner man i dessa affärscentrum.

Ett annat stort Centrum är Mall of Emirates. Här finns den berömda skidbacken inne i centrumet med kaféer runt om. Tyvärr tog jag inget kort när vi var där denna gång, men det är ganska häftigt att se.


På väg till Madinat, Burj Al Arab 
 Även Madinat är sevärt, det alldeles i närheten av Burj Al Arab, det berömda lyxhotellet, som ser ut som ett segel. Madinat är inte lika stort som de andra centrumen jag beskriver, men väldigt trevligt och alla gångar är byggda i trä såsom i Souken. Sen ligger det vid kanalen, där de fina kaféerna och restaurangerna ligger.

Världen största affärscentrum Dubai Mall är också ganska nytt. En taxichaufför talade om för mig att det tar 3 dagar att gå igenom det. Här finns ett jätteakvarium, en ishockybana, ett jättevattenfall inne i centrumet!

 

och Vattenfallet
 Ja, det är verkligen mycket man kan uppleva här och i alla de andra affärskomplexen. Det verkar som om Dubai skall vara störst och bäst i det mesta. Trots detta handlade inte jag så mycket denna gång, man kan ju göra av med hur mycket pengar som helst, om man vill. Priserna har gått upp de senaste åren och ligger ungefär på samma nivå som i Sverige. Fortfarande tror jag att det lönar sig att köpa guld och diamanter, främst för att arbetskostnaden är billig. Lädervaror är nog också billigare, vi köpte t.ex 3 par Timberlandskor, halva priset mot hemma. Något typiskt för Dubai är deras daddlar, det finns affärer som bara säljer daddlar, fyllda med olika smaker, mandlar mm. De är riktigt goda och det köpte vi med hem.
Nästa gång får jag skriva lite om det dansande vattnet och Burj Khalifa, världens högsta torn, detta också vid Dubai Mall.






1 kommentar:

  1. Vilken otroligt fantastisk resa ni gjort!!! Det måste väl även maken hålla med om? Era foton är SÅ bra och jag blir verkligen väldigt sugen på att åka dit själv. Skriv mer!! :)
    Rikard har förresten varit där och bl a åkt i skidbacken du nämner.

    SvaraRadera