onsdag 22 juni 2011

Sista dagen på Vallonrallyt

Välkomna till Untra Kraftverk

Söndag och sista dagen på vårt vallonrally. Vi besökte Untra kraftverk vid Dalälven. Det byggdes 1918 och är Stockholms första kraftverk. Arkitekturen där är väldigt fin och storartad för att vara en industribyggnad.


Vi blev guidade av en förträfflig guide som visade oss runt i byggnaden och berättade om kraftverkets historia. När vi var inomhus fick vi alla ta på oss hjälm. Här fick vi besöka turbinhallen, där det även fanns en vacker brunn som blev flitigt fotograferad.


framför brunnen
I byggnaden fanns flera fina målningar och strukturer, det fanns vackra smidade räcken eller grindar.




vackert smyckad järntrappa
Titta bara på den fina trappan, från den har man en fin utsikt. Efter besöket på kraftverken skildes vi åt och alla for hem, nöjda med att även denna gång, genomfört en mycket trevligt rally och årsmöte.

Vi hade 76 mil att köra, det var drygt, men gick förvånansvärt bra, det blev sena kvällen innan vi var hemma.

När vi är borta så här några dagar, så har också vår Bella semester. Hon är på äventyr hos Magnus, Nettan, Morgan och katten Kenneth. Där försöker de uppfostra henne och vänja henne av med en del olater, som t.ex. sova i sängen. Men hon vet hur man uppgraderar sitt boende.  Hon står vid sängen och gnäller, de tror hon vill ut och efter par nattliga runder, så råkar Magnus resa sig upp och vips, vem hoppar inte nöjt upp i sängen och lägger sig på huvudkudden om inte deras gäst.


Bellla

2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Intressant att se att man förr la ner så mycket arbete och tid på arktitkturen dagens industrier är så tråkiga och gråa.
    Kul att Bella också fick semester, försätter ni att uppfostra henne nu hemma eller fortsätter hon med sina olator?
    Hoppas ni haft en trevlig midsommar, det har vi här uppe haft. Idag blir det norrländsk delekates SURSTRÖMMING

    SvaraRadera
  2. Wow! Vilken fin byggnad! Så skulle alla industrier byggas!

    SvaraRadera