fredag 25 november 2011

ÅRETS FEST!


EN HELT FANTASTISK OCH MAGISK KVÄLL I BLÅ HALLEN!


Foto Bengt.Åce Gustavsson/racefoto.se
Dukat till fest i Blå Hallen. Se vilket fantastiskt ljusspel!

Äntligen kom då den lördagen då vi skulle på FESTEN! Tillsammans med maken Tor och sonen Magnus och hans Jeanette begav vi oss tidigt till Sturup för att ta första planet till Stockholm.
En del förberdelser med inhandling av kläder till både mig och Tor hade det naturligtvis varit. Det krävs en del i vår ålder för att vi skulle vara så stiliga som möjligt!

Foto Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se
Magnus och Nettan på intåg
Vi började med mingel i den glittrande Gyllene salen. Denna sal som helt smyckas av guldmosaik, otroligt vackert och magiskt träda in i. Bara tänka sig att där har vi smakat på champagnen och minglat omkring lite, inte illa! 

Tor och jag

Magnus och Nettan

Foto Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se
Mingel i Gyllene salen
Därefter vandrade vi ner för den berömda trappan och fick uppleva det fantastiska ljusspelet i Blå Hallen, där vi skulle inta vår middag. Efter en stund hittade vi vårt bord och vår bordsplacering. Tänk vi var 720 personer som skulle hitta sin plats, men allt var mycket välorganiserat, så alla kom rätt till slut.




Middagen var naturligtvis av allra bästa klass och mycket god. Det sägs att det var samma kockar som senare skall laga maten till Nobelfesten. En del servitörer har nog en del kvar att öva innan de kan servera kungafamiljen. Överhuvudtaget var det väldigt stiligt!

Förrätt Cheesecake med sikrom, syrad rödlök och citron


Grillad oxfilé med Gotlandsgrönsaker, rödvinssky och potatisgratäng

Vaniljglasstårta med svartvinbärssorbet

Middagen inleddes med ett bejublat tal på rim, "Vår bästa tid är nu" av bilsportsförbundets ordförande. Han var iklädd en tävlingsdress från 1936 då bilsportförbundet bildades. Många andra celebriteter fick komma upp på podiet och tala om deras minnen 
Sedan hade vi även en fantastisk och fin underhållning med dans, akrobatik och sång, vilket var helt underbart, många duktiga artister fick vi uppleva!
Ett litet axblock med foto så ni får se!

Foto Bengt- Åce Gustavsson/racefoto.se
Ordförandens tal på rim: Vår bästa tid är nu


Foto Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se
Lindansare


Foto Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se
Magnus Bäcklund sjöng som ackompanjemang till Lindansarna
Middagens höjdpunkt var när efterrätten kom ned för den stora trappan med tomtebloss i tårtan. Det var riktigt festligt

Foto Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se
Efterätten på väg
 Efter middag och kaffe som tog åtskilliga timmar med underhållning och allt, avslutades denna fantastiska kväll som sig bör med dans i Gyllene Salen!

Naturligtvis kunde inte jag låta bli att posera på trappräcket ner till Blå Hallen innan natten var slut!






Vi fyra och drygt 700 till har varit med om en fest som vi kommer att minnas länge, länge!


2 kommentarer:

  1. Vilken UPPLEVELSE!!! Jag blir naturligtvis grön av avund. Din klänning är otroligt FIN! Ett jättebra köp! Hoppas du får många fler tillfällen att använda den. Ni är så stilliga tillsammans båda två!
    Lokalen bara skimrar ju, ser ännu finare ut än på Nobelfesterna. TACK för att du tog bilder på maten! Det tycker ju jag är SÅ kul att se! Vad var godast? Förrätten såg verkligen god ut. Tänk att lyckas servera bra mat till SÅ många människor! Vilken organisation... Naturligtvis är detta ett minne för livet, som ni får leva på väldigt länge!!
    Gjorde ni något annat i Stockholm? Är Magnus också medlem i bilklubben eller ni fick ta med lite gäster :) ?
    TACK för väldigt fint och roligt inlägg!!

    SvaraRadera
  2. Vilken lyckad fest det verkade vara, ja verkligen inte lätt det där med servering och varmhållning när det är så mycket gäster. Skulle gärna vilja se det köket och hur det är uppbyggt. Kul att ni hade en trevlig kväll

    SvaraRadera