torsdag 2 februari 2012

TVÅ SIDOR AV FOSIE I MALMÖ

Efter den senaste dödsskjutningen  i Malmö, kan vi inte annat än förfäras. Det är obegripligt att 8 människor har blivit mördade sen  maj månad. I år har 3 personer blivit dödade. Den  frustation som människor i bostadsområdet Lindängen känner är fullt förstålig, där hände den senaste dödskjutningen och bombningen av polisstationen Detta trots stora extra insatser från polis och regering. Nu säger polisen, att de vet vem gärningsmännen är och att det är uppgörelser i den kriminella världen. Förhoppningsvis är de snart gripna, så att lugn och trygghet åter kan råda i Malmö.

Därför var det glädjande när TV igår sände ett helt annat program från Lindängen, nämligen Körtrappan. Detta program kunde inte komma bättre i tiden. En glad och entusiastisk körledare, Lena Ekman Frisk, gav sig ut i området för att söka kördeltagare. Hon frågade om de kunde sjunga och ville vara med att bilda en kör, för att senare uppträda på Malmö konserthus. Många blev mycket glada och ställde gärna upp för att provsjunga. Bland dessa var en som redan var operasångare, en annan hade tidigare haft ett rockband och några hade sjungit i kyrkokör. Det var en väldigt blandad samling kördeltagare i olika åldrar, som efter att fått  provsjunga, till slut fick vara med. Många hade jättefin röst, men körledaren tryckte på att det viktigaste var att de hade gehör och kunde härma, resten skulle de lära sig.

Det var glatt program, inte ett sådant där man blir utslagen och bara en vinnare finns kvar.
I programmet fick man en fin bild av de boende i Lindängen, en mångkulturell del av Malmö, med många glada trevliga och öppna människor i en trevlig stadsdel.
Jag ser fram mot kommande program.

6 kommentarer:

  1. Förfärligt det som händer i Malmö! Håller helt med att i svära tider är det viktigt att hitta glädjeämne och fokusera på något positivt. Låter som ett väldigt bra program, kanske man ska börja se det!

    SvaraRadera
  2. Tack Astrid!! Ännu ett jättebra och angeläget inlägg!! Det är hemskt tråkigt med det som händer i Malmö!
    Det programmet med kören MÅSTE jag försöka se. Hoppas att det är på SVT så jag kan se det på SVT Play. Minns du vad det hette?
    Har du sett tidigare att det gått ett engelskt program som handlade om ungefär samma sak, en körledare som jobbat i utsatta områden och satt ihop körer som fått sjunga saker de inte gjort tidigare och i slutet uppträtt i Royal Albert Hall och en annan gång i Kina. Det programmet hette "Kören". KRAM.

    SvaraRadera
  3. Det var ett trevligt program. Jag ska asbsolut följa det. Programmet heter Den sjungande trappuppgången och visas på SVT på onsdagskvällar.
    Vill bara påpeka att det är hela Malmö som är drabbat av våld och kriminalitet, vi i Fosie har "bara" haft ett mord och en strängning, de andra morden har varit i andra statsdelar (innerstan, eriksfält, rosengård...)... men vart det än skjut så är det fruktansvärt och folk i Fosie och resten av Malmö är rädda!

    SvaraRadera
  4. Christina, du har helt rätt att alla morden inte hände i Fosie, utan flera andra statsdelar är drabbade. Jag skall ändra lite i texten så att inte missförstånd uppstår. Vad jag ville ha fram är ju den bild vi fick i veckan av Fosie och sedan kontrasten av det positiva programet på TV. Det var roligt att du kommenterade, tack skall du ha!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för upplysning om vad programmet hette, Christina!!

    SvaraRadera
  6. MAMMA nu tycker jag det är på hög tid för ett nytt inlägg, du är ju pensionär och har all tid i världen att sitta och skriva ;)
    Hoppas allt är bra nere i Skåneland!

    SvaraRadera