fredag 1 oktober 2010

Jubileumsfirande i Dalby



Dalby är ju en gammal by utanför Lund, med en gammal historia. Vår kyrka Dalby Heligkorskyrka fira just nu 950 års jubileum. I söndag firades med jubileumshögmässa i närvaro av Lunds biskop Anje Jackelén och Roskildes biskop Peter Fischer-Möller.


Till mässan var det uruppförande av ny musik komponerad av Johan-Magnus Sjöberg. "Ljuvlig är din boning". Allt var mycket ståtlig och fint.
Mycket har gjorts för detta jubileum. En staty i brons"Låt barnen komma till mig". Den är vackert placerad bakom kyrkan med en cirkel av rosor, en fin meditiationsplats.
En bok om Dalby kyrka en plats i historien. En bok med verkligt fina fotografier i från kyrkan. Den kan rekomenderas på varmaste.
Ja det blev mycket om kyrkan i Dalby i dag,men det är inte ofta som det händer stora saker här. Vi är stolta som bor här, en fin by utanför Lund som i dag växer så det knakar. Men det är också en historisk by.

1 kommentar:

  1. Hej Astrid! Tänk att jag är först med att kommentera! Vilka fina bilder! Jag ser verkligen fram emot att komma hem och göra ett besök till kyrkan och se alla ny inslag.
    Ser också fram emot att läsa allt du kommer att skriva här.
    Stor kram och trevlig helg! Hälsa Tor såklart!

    SvaraRadera