onsdag 17 november 2010

Bakslag

I dag onsdag har det varit en ganska lugn dag då inte så mycket har hänt.
För att göra om vår trädgårdsframsida har vi varit tvungna att gräva upp våra lavendel och rosplantor.
Nu försöker vi att istället plantera dem nere i trädgården så vi har grävt upp en rabatt för lavenden och i morgon får väl rosorna sin rabatt. Sen är det bara att hålla tummarna för att de klarar vintern.

Annars har denna vecka börjat med bakslag, det var bestämt att vi skulle få våra shifferplattor till framsidan vecka 46. Alltså ringde Tor i måndags för att höra vilken dag de kommer. Nej de kommer inte förrän i mitten av december. Vi har redan väntat i 6 veckor, så det var klart en besvikelse.
Nästa bakslag kom när jag skulle iväg och handla, också det i måndags, bilen startade inte! Efter att Tor kollat igenom vad som fungerade och vad som inte fungerade for han in till Citroénverkstad och frågade vad det kunde vara. De tittade på listan och sa lugnt det är troligen systemboxen, vi har haft flera med liknande problem sista tiden. En ny kostar 15.000 kr.
Inget blev gjort på måndagen, och på tisdagen funderade vi på vad som måste göras mm.

Alltså idag har vi fortsatt lite med trädgården och på  kvällen har vi tittat lite på TV. Jag tycker inte att det finns så många bra program nu. Det är mycket samma hela tiden. Matprogram eller göra om program såsom ikväll "Arga snickaren". Det handlade om en ung familj med nyfödd baby som köpt ett hus med omfattande renoveringsbehov. Huset var fallfärdigt, det regnade in, fanns inget vatten mm. Det var ren misär. Ibland blir jag trött på att hela tiden se program om folk som inte förstår hur verkligheten ser ut.
Det är tragiskt att sätta sig i en sådan situation!

Nej, nu har jag gnällt färdigt för idag, det gäller att se framåt och imorgon kommer ny dag som det står i visan "Du skall få en dag i mårå som rein og ubrukt står med blanke ark..."

2 kommentarer:

  1. Usch så mycket besvärligheter på en gång!!! Jag tänkte att jag skulle föreslå att ni skulle sätta er vid TV:n till det gick över, men så skrev du att ni redan gjort det och det blev inte bättre för det, ha ha.
    Men som du själv skriver. Efter regn, kommer sol. DU kan nog se fram emot ett toppendag imorgon. Kram.

    SvaraRadera
  2. Hallå. Ingen bra start på veckan. Hoppas den blir bättre.
    Håller med att det är mest skit på tv. Jag har börjat se en serie som går på svt, ung och bortskämd. Verkligen skrämmande att se hur en del föräldrar passar upp så pass på sina barn att de inte klarar sig själva, vuxna barn som aldrig diskat eller städat.
    Ha en bra dag

    SvaraRadera